sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

We don't need no education

Saksa on koulutukseltaan hyvin erilainen maa, vaikka eurooppalaiseen Suomeen vertaisikin. Täällä ollessani olen kysellyt Stöhrissä työskenteleviltä opiskelijanuorilta heidän koulutuksistaan ja havainnut huomattavia eroja. Opiskelijat eivät istu koulussa päivästä toiseen, vaan ammattiin ohjaava koulutus on yleensä kuin oppisopimus Suomessa. Koulussa vietetään viikon viidestä työpäivästä vain yksi tai vaihtoehtoisesti koulutuksesta riippuen koulu- ja työskentelyjaksot kulkevat kolmen kuukauden sykleissä. Valtio ei kuulemani mukaan maksa opiskelijalle minkäänlaista tukea, joten useat Düsseldorfissa opiskelevat nuoret asuvat vielä vanhempiensa luona. Työpaikka tosin maksaa vähintään harjoittelijan palkkaa opiskelijoille, mutta ilmeisesti se ei silti riitä oman asunnon hankkimiseen ja elämän ylläpitämiseen Düsseldorfissa. (Tämä tosin saattaa olla vain joidenkin mielipide, minulla ei ole hajuakaan asian todellisesta laidasta 8D) Työpaikka saadaan koulun kautta ja se on koko koulutuksen ajan sama; toisin kuin esimerkiksi itselläni.

Menen harjoitteluni aikana varmaankin vierailemaan päivän ajaksi saksalaiseen kouluun, sillä pari ystävyyskoulumme opiskelijaa työskentelee Stöhrissä ja he lupasivat käyttää minua siellä. Koulu sijaitsee myös Bilkissä, lucky me 8) Sain aikaisemmilta vaihtareilta kuulla, että koulut ovat Suomen kouluihin verrattuna... Noh, vähemmän moderneja. Näin pari kuvaa, jotka kyllä kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa. Tekniikan taso oli mallia liitutaulu, kun taas ainakin omassa koulussani Heltechissä opetus on hyvin pitkälti digitalisoitua ja käytännönläheistä. Tätä tosin selittää se, että olemme saksalaisia paljon pidemmän ajan koulun penkillä, joten meidän täytyy (ainakin yrittää) oppia koulussa jotakin.

Ajattelin lisätä tähän joitakin kuvia Heltechistä, jotta voitte saada hyvän vertailukohteen sitten, jos todellakin pääsen käymään saksalaisessa koulussa! 8)


Tässä koulun yleisilmettä! Meillä on kahdeksan kerrosta, joten hissit on ihan jees. Joka luokassa on koneet jokaselle opiskelijalle ja kahvilasta saa ostaa pullaa ja muffinsseja! Ei pukukoodia eikä muutenkaan erikoisia käytössääntäjä, minkä vuoksi ilmapiiri on tosi ystävällinen.


Opiskelu on välillä tosi käytännönläheistä. Tässä meidän luokka kuvaa greenscreeniä vasten videota, jota oli sitten tarkoitus jälkityöstää tietokoneella. Meillä on kaksi studiota tällästen projektien toteuttamiseen.


Tässä kuvia koulullamme järkätystä lyhytelokuvien ensi-illasta! Tapahtuma oli aika fancy ja hienosti järjestetty. Kyseessä oli siis kolme kappaletta lyhytelokuvia jotka liikkuvan kuvan ja äänen linjalaiset kuvasivat viime keväänä Saaremaalla! 8) P.S. Saksan kämppikseni Hanna teki videot jotka heijastettiin noihin valkeisiin purjeisiin jotka näätte tossa alavasemmalla olevassa kuvassa!

Heh, postaus muuttu aikalailla Heltechiä mainostavaksi, mutta ainakin tämä avartaa jonkin verran käsitystä suomalaisesta media-alan koulusta. Jää myöhemmin nähtäväksi millainen se saksalainen koulu oikeasti on! :D

Tschüss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti